Võrukad hakkavad valgalastega madistama

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Jaanus Lensment

Sel pühapäeval saavad kõik Lõuna-Eesti vutihuvilised seada sammud Võru spordikeskuse staadionile, kus maakondade maavõistluste käigus leiab aset vihane vutimatš, millega Võrumaa ja Valgamaa selgitavad välja, kes on Eesti mägismaa jalgpallikuningas.

Võrulaste esindaja Eston Kurvits on kibeda komplekteerimistööga rahule jäänud. «Hea on, et tulevad ka kaugema kandi inimesed jaanipäevaks kodumaale ja saame sellised mehed kokku, kes muidu Võrumaale ei satu,» rääkis Võru JK eestvedaja.

Valgalaste satsi komplekteerija Meelis Kuivits tõdes, et mängu võetakse mõnusa lõõgastusena. «See kohtumine on lahe meelelahutus,» seletas piirilinna treener. «Kaotama me muidugi ei lähe. On tore, et kõik saavad kokku tulla ja näeb taas vanu kasvandikke. Teine positiivne pool on, et saab mängida ülejäänud maakondade parimatega. Juba ootame matši Harjumaaga!»

Kes teab, võib-olla kunagi saavad Valga mehed harjulastega piigid ristata, aga praegu tuleb ette võtta idanaabrid Võrumaalt.

«Võrumaa on Valgamaad juba enne Teist maailmasõda võitnud,» tõmbas tagataskust ajaloofakti Kurvits ning naasis siis olevikku. «Loodame, et inimesed tulevad enne jaanipäeva ilusat mängu nautima. Staadion on meil uus ja tribüünidel katus peal. Vihm ei sega.»

Maavõistluste puhul on tegu Eesti Jalgpalli Liidu kahe aasta eest algatatud ettevõtmisega, kus kõigi Eesti maakondade koondised kohtuvad omavahel kaks korda – kodus ja võõrsil. Maavõistlused annavad sportlikus mõttes võimaluse kord aastas ühte meeskonda kokku kutsuda selle koha parimad mängijad ja treenerid. Osalevad 15 maakonna ja Tallinna koondised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles