Nädalavahetus tuleb tuuline

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Täna, 20. veebruaril valitseb Skandinaavias ja Soomes madalrõhuala. Kesk-Euroopas püsib kõrgrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Mõnes kohas võib nõrka vihma sadada. Puhub tugev lääne- ja edelatuul, puhangud ulatuvad rannikul 15 m/s, õhtul 18 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +1..+4°C.

Laupäeval kandub kõrgrõhuala raskuspunkt Venemaale. Lääne poolt suureneb madalrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail puhub öösel tugev edelatuul. Hommikuks tuul veidi rahuneb, pöördub kagusse ja õhtu poole tugevneb uuesti. Sajab veidi lörtsi ja vihma, tihedam võib sadu olla öö hakul ja taas õhtul Eesti loodeosas. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +1..+4°C.

Pühapäeval liigub Skandinaaviast Soome uus osatsüklon ja madalrõhkkonna mõju tugevneb. Tihedam sadu kandub tõenäoliselt põhja poole, Eestis sajab vähest lörtsi ja vihma, Kagu-Eestis on saju võimalus väiksem. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +1..+5°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles