Mustlaslaagrit saatis taevasse pool tuhat pealtvaatajat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhuetendus «Mustlaslaager läheb taevasse» tõi Palupera maile hulgaliselt rahvast nii lähedalt kui kaugemaltki. Pealtvaatajad said istuda pinkidel ja puupakkudel või mõnusasti jalgu sirutada tekkidel ja vaipadel.
Vabaõhuetendus «Mustlaslaager läheb taevasse» tõi Palupera maile hulgaliselt rahvast nii lähedalt kui kaugemaltki. Pealtvaatajad said istuda pinkidel ja puupakkudel või mõnusasti jalgu sirutada tekkidel ja vaipadel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Palupera vallas Külamäe talus etendunud vabaõhulavastus meelitas kohale üle poole tuhande huvilise , kes tulid kaasa elama sellele, kuidas mustlaslaager taevasse läheb.

Laupäeva õhtul vooris Palupera suunas suur rahvahulk ja veerand tundi enne etenduse algust oli enamik taluõuele pandud pinkidest hõivatud. Rahvast tuli aga aina juurde. Suur heinamaa oli sõiduautosid täis. Ei lugenud küll üksipulgi etendusele tulnuid üle, kuid viie-kuuesaja ringis oli neid küll. Suur menu oli korraldajatele kindlasti suur tunnustus.

Külalisi võtsid vastu «mustlasneiud», kes pakkusid mahla ning rosina- ja meekukleid. Põlesid lõkked, kõrgusid püstkojad. Pealtvaatajad said istet võtta pinkidel, puupakkudel, vaipadel ja tekkidel. Korraldajad olid loonud tõelise mustlaslaagri õhkkonna. Ka ilmataat oli rahvaga mestis ning suveõhtu etenduse nautimiseks mõnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles