Endise sotsiaalnõuniku kriminaalasi jõudis kohtusse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis Tartu maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kelmuses ja omastamises Palupera vallavalitsuse endist sotsiaalnõunikku – 52aastast Annet, kes tekitas firmadele ja isikutele kogukahju peaaegu 400 000 krooni.

Süüdistuse kohaselt kasutas nõunik ära oma tööalastest suhetest tulenevaid võimalusi ja kontakte kohalikega, sõlmides nendega suulisi kokkuleppeid oma rahaliste probleemide lahendamise eesmärgil. Nimelt kasutas Anne 2006.–2008. aastani talle usaldatud paroolikaartide või PIN-kalkulaatorite abil teiste inimeste pangakontosid. Seda tegi ta, et välja petta raha erinevatest laenufirmadest.

«Kuigi Anne lubas võetud laenud ise tagasi maksta, jäi raha kannatanutele tagastamata,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

«Kohtueelse uurimise käigus selgitati välja, et kahe aasta jooksul tekitas Anne kahju üle 350 000 krooni,» lisas ringkonnaprokurör.

Annet süüdistatakse ka selles, et ta määras 2008. aastal viiele inimesele nende teadmata sotsiaaltoetusi, mille hiljem omastas. «Kokku pettis Anne sellisel viisil riigilt välja üle 30 000 krooni,» kommenteeris ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Samuti süüdistatakse naist üle 6000 krooni omastamises, mis oli eraldatud Valgamaal Palupera vallas Hellenurme külas asuva korterelamu energiaauditi läbiviimiseks.

Ringkonnaprokurör Väin ütles, et juhtum on näide, kuidas inimene võttis laenufirmast raha ning jäi selle tagastamisega jänni. «Tekkinud probleemi lahendust nägi ta ainult järgmise laenu vormistamises, kasutades selleks võõraid pangakontosid,» lisas ringkonnaprokurör.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur ja viis läbi Lõuna prefektuur.

Kriminaalasja arutatakse kohtus lühimenetluse korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles