Kogunemine kesklinnas tekitas küsimusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomanike kogunemine Tõrvas
Erametsaomanike kogunemine Tõrvas Foto: Facebook

Facebooki-lehele «Märgatud Tõrvas» tekkis täna postitus, milles tähelepanelik kodanik küsib: «Keegi teab mis toimub? Märgatud palju kogunevaid ja allkirju andvaid inimesi.» Juurde on lisatud ka foto toimuvast.

Üks teadja inimene on postituse all teada andnud, et tegu oli õppepäevale sõitvate erametsaomanike kogunemisega. Paraku ei rahuldanud selline seletus sugugi kõiki: lisandus kaks kommentaari inimestelt, kes avaldasid arvamust, et ehk on tegu mingi pagulastevastase aktsiooniga.

Et asjasse selgust tuua, otsustas Valgamaalane härjal sarvist haarata ja võttis ühendust Valgamaa Erametsaühingu juhatuse liikme Helju Leoskiga. Kuuldes, et hommikune kogunemine Tõrvas tähelepanu on äratanud, hakkas Leosk esmalt naerma, kuid tunnistas, et tõepoolest oli tegu erametsaomanike ettevõtmisega. «Valgamaa erametsaühing korraldas metsaomanikele õppepäeva metsa uuendamise teemal. Kogunesime Tõrva keskväljakul.»

Allkirjade andmise kohta märkis Leosk, et esmalt tuli kõigil osalejatel end registreerida. Siis selgus ka, et kohale tuli umbes 30 metsaomanikku. «Huvilisi oli rohkem, aga osa jäi eri põhjustel tulemata. Tutvusime metsade uuendamise ja uuendamiskavadega.»

Osalejad jäid Leoski kinnitusel õppepäevaga väga rahule. «Nad nägid külvi- ja istutuslanke ja said nii mõnestki asjast parema ettekujutuse.»

Sellised õppepäevad saavad metsaühingu juhatuse liikme sõnul teoks reeglina kaks korda aastas. «Sügisel kindlasti, aga tihti teeme selle ka talvisel ajal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles