Nobenäpud kogunesid viltima

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavanemate tarkusi proovis omal mängulisel moel talletada ka noorem põlvkond. Igal juhul pakkus villaloori harutamine väikemehele omajagu ajaviidet.
Vanavanemate tarkusi proovis omal mängulisel moel talletada ka noorem põlvkond. Igal juhul pakkus villaloori harutamine väikemehele omajagu ajaviidet. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Mulgi Kammer Hummulis oli taas käsitööhuvilistele avatud.

Kogenud käsitöötegija Kersti Sirel õpetas nuno-viltimist. Sõna «nuno» tähendab jaapani keeles kangast. Selle tehnika abil saab hõredast kangast ja villast luua reljeefse ja viltja nuno-vildi. Kangast võib valmistada kotte, rõivaesemeid, ehisdetaile ja palju muud.

Kätt sai proovida ka teiste viltimistehnikatega. Üleüldse tundus, et ei ole asja, mille valmistamist see tehnika ei võimalda: vaja on vaid materjali, väikest õpetust ja fantaasiat koos pealehakkamisega. Materjalina kasutatav paljudes värvitoonides villaloor on saadud Saaremaalt. Katsetused olid väga mitmekesised: kes võttis kohe ette kübarateo, kes pisikesed sussid sülelapsele, kes niisama ettevaatlikult proovilapile mustreid seadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles