Keskerakondlastel tekkis Valga kohvikus segadus arve maksmisega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar jättis Õhtulehe teatel 27. märtsil koos kaaskonnaga Valga Nipernaadi kohvikule tasumata ligi 500kroonise arve, partei ise väidab, et maksis oktoobris võla ära.

Kohvikuperenaine, kes olevat tuttavatele põrutanud, et küsimus polegi arves, vaid põhimõttes, astunud vahetult enne jõulupühi ühel matusel ligi Heimar Lengile kui keskpartei esindajale, paludes tol Savisaarele maksmata arvet meelde tuletada.

Kui Õhtuleht Lengiga ühendust võttis, kinnitas see vahejuhtumit ja lubas Savisaare arve ise ära tasuda, mida ka natuke hiljem tegi.

Erakonna peasekretär Priit Toobal teatas aga lehe pärimise peale, et arve on tükk aega tagasi tasutud, ja lisas meilile maksekorralduse koopia, mis näitab, et Keskerakond on tõesti kohvikuomanikule märtsis tehtud arve eest 12. oktoobril 440 krooni üle kandnud.

Tema sõnul tellis toitlustuse tol päeval Valgas volikogu istungit pidanud Keskerakond, kes selle eest ka tasus.
Õhtulehe andmetel katnud Nipernaadi kõigi istungile kogunenute laua, Savisaar oma seltskonnaga aga tellinud toidupoolist eraldi.

Riigikogulane, Keskerakonna juhatuse liige Lenk ütles, et tegemist on arusaamatusega: nimelt ei olnud kohvikupidaja märganud, et mainitud arve on juba hulk aega tagasi tasutud. «Minu Nipernaadi kohvikule tehtud ülekanne tagastati koos vabandustega, kus märgiti et arve on juba varasemalt tasutud ning seega on minu meelest teema lõpetatud.»

«Eksitusi ikka juhtub ning kindlasti pole me Nipernaadi kohviku peale pahased ja kavatseme ka edaspidi sealseid maitsvaid toite nautida,» lisas Lenk.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal juhib tähelepanu, et toidu tellis ja selle eest pidi tasuma Keskerakond, mitte Savisaar.

«Õhtulehe ajakirjanikud peaksid olema oma faktide kogumises ja esitamises olema täpsemad ning kõlavate pealkirjade panemisega ettevaatlikumad. Kaalun veel, kas pöördume nimetatud küsimuses ka pressinõukogu ja avaliku sõna nõukogu poole. Oleme Nipernaadi kohviku pidajale kõik arved tasunud ning kohvik on ka Heimar Lengi ees segaduse tekitamise pärast vabandanud – ajakirjandus on jälle sääsest elevandi teinud.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles