Teed saavad enam kui kaks miljonit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee ehitus. Foto on illustreeriv
Kergliiklustee ehitus. Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Omavalitsuste esitatud kaheksa kergliiklustee projekti said õiguse esitada rahastamistaotluse, riik toetab nende kergliiklusteede rajamist enam kui 2,3 miljoni euroga.

Toetuse maksimaalne suurus projekti kohta on 400 000 eurot ning minimaalne omaosalus on 15 protsenti, teatas rahandusministeerium.

Otepää vald saab Otepää ja Vana-Otepää vahelise kergliiklustee rajamiseks 205 547 eurot ja 68 senti,

Eelmise aasta märtsis kinnitati kergliiklusteede kava, millega sai 16 põhinimekirja projekti õiguse esitada kohe taotluse EASi ning ülejäänud jäid reservnimekirja. Eelmise aasta teises pooles sai kaks esimest reservnimekirja projekti taotluse esitamise õiguse ning sellel aastal lisandus kaheksa projekti.

«Piirkondade arengus on tähtis liikuvuskeskkond, mida on targalt käitudes võimalik oluliselt mugavamaks ning turvalisemaks muuta. Kergliiklusteede rajamine on ennast hästi tõestanud nii turvalisuse tõstmisel kui ka tervislike eluviiside soodustamisel,» ütles riigihalduse minister Arto Aas. Ta lisas, et eelmine kergliiklusteede kava 2011. aastal, mille tulemusel ehitati kokku 37 kergliiklusteed kogupikkusega ligi 90 kilomeetrit.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles