Torm viis elumajalt pool katust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja katuselt lendu läinud plekki võis leida isegi sadakonna meetri kauguselt puu otsast.
Kortermaja katuselt lendu läinud plekki võis leida isegi sadakonna meetri kauguselt puu otsast. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Pühapäevane torm tegi palju kurja ka Valgamaal. Eriti hullusti sai räsida Lüllemäe kalmistu, Tahevas viis aga maru ära pool kortermaja katust.

Üks maakonna valdadest, mis tormis tõsiselt räsida sai, oli Karula, kus teedele kukkunud palju murdunud puid. Lüllemäe surnuaial aga avanes pühapäeva õhtul lausa trööstitu vaatepilt. Esimene mõte, mis kalmistule jõudes pähe turgatas, oli, et siin oleks nagu mõne sõjafilmi lahingustseeni filmitud. Surnuaed oli mahalangenud puid täis, sekka ka ladvata või suisa keskelt pooleks murdunud puud.

Lüllemäe kalmistuvaht Lembit Kuntus soovitas inimestel esialgu surnuaiale mitte tulla. «Kui oleme teed vabaks saanud ja platsidelt ka puud ära, võib tulla koristama. Esialgu jääksid aga autod ja inimesed traktorile ning saemeestele lihtsalt ette. Natuke kannatust! Praegu on puud risti-rästi üksteise peal, ega liikuda siin väga ei saagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles