Otepää kool tegi pea sajakohalise tõusu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium
Otepää gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile avalikustas haridus- ja teadusministeerium tänavuste riigieksamite tulemused. Postimees koostas selle põhjal koolide pingerea.

Postimehe loodud tabeli koostamisel võeti aluseks kolme riigieksami – eesti keel (kaasa arvatud teise keelena), lai matemaatika ja inglise keel – keskmisi tulemusi.

Valgamaa koolidest on kõrgeimal kohal Otepää gümnaasium, mille positsioon on 18. Mullu oli see sama metoodika järgi 117. Valga gümnaasium on tänavuste tulemauste põhjal 83. kohal, Tõrva gümnaasium 91. positsioonil, Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaal 119. ja Valga kaugõppegümnaasium 166.

Eile teatas haridus- ja teadusministeerium, et sellest aastast hakatakse eksamitulemuste kõrval kooli tegevusnäitajana arvestama gümnaasiumi panust õpilase edasijõudmisesse. Ministeeriumi esindaja sõnul on see näitaja palju kõnekam kui pelgalt riigieksamipunktide kokkulugemine, sest enne eksameid loeb see, millisel tasemel põhiharidusega õpilased üldse gümnaasiumisse jõuavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles