Ilm paneb saapad proovile

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingsepp Galina Gudkovalt saavad kliendid lisaks parandatud jalatsitele häid soovitusi, kuidas oma jalanõusid õigesti hooldada.
Kingsepp Galina Gudkovalt saavad kliendid lisaks parandatud jalatsitele häid soovitusi, kuidas oma jalanõusid õigesti hooldada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vale hooldusvahend lühendab jalanõude eluiga. Seejuures võib tuntud nõudepesuvahend olla neile sobivam ja ohutum kui laialt kasutatav svammiga läige.

«Kõige olulisem on valida õiged hooldusvahendid. Paraku teevad inimesed jalanõude hooldamisel mitmeid vigu,» ütles Valga kingsepp Galina Gudkova.

Inimesed tulevad tihti tema juurde ja ütlevad, et hooldasid küll saapaid, aga külmaga tekkisid nendele praod, mis lõpuks lausa katki läksid. «Siis on ilmselt kasutatud svammiga läikeid: neid on küll mugav peale kanda, aga võrdleksin seda küünte lakkimisega. Lakikiht tuleb kuludes maha võtta, samuti tuleb saapaid vahepeal puhastada. Hooldusläike puhul on kindlasti vaja jalanõusid regulaarselt läikest puhastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles