Eestisse jõudis esimene kaheeurone juubelimünt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti euromündid ühest sendist kahe euroni.
Eesti euromündid ühest sendist kahe euroni. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saksamaal vermitud ja euro esimesele aastakümnele pühendatud kaheeurone juubelimünt saabus Eestisse. Piiratud koguses välja antud münti saavad nobedamad kollektsionäärid soetada nimiväärtusega.

«Numismaatikute seas ihaldatud kaheeurone münt on läbi aegade olnud populaarne kollektsioneerimisese just oma mõistliku hinna poolest,» lausus Eesti Mündiäri regioonijuht Remigijus Dinda. «Mitte kõik kaheeurosed juubelimündid ei ole aga soodsad, mõned neist on aja jooksul oluliselt kallinenud,» lisas ta.

Juubelimüntide tagakülg näeb välja nagu tavalise kaheeurose mündi oma. Esiküljel on aga eriline kujundus, mis pühendatud erinevatele sündmustele või teemadele, mida tahetakse mündi vermimisega tähistada. «See teebki mündi paljudele huvitavaks ja atraktiivseks,» lisas Dinda.

Alates aastast 2004 on igal euroala liikmel kord aastas lubatud vermida oma kaheeurost mälestusmünti. «Eesti päris oma esimest mälestusmünti veel välja pole antud, aga sellele prognoositakse suurt edu,» ütles Eesti Mündiäri omanikettevõte Samlerhuset Group’i kommunikatsioonijuht Håkan Forsgård.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles