Öine muuseum võlus inimesi nii lähedalt kui kaugelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul, 20.mail, toimus Helme koduloomuuseumis esmakordselt muuseumiöö. Kohapeal sai muuseumis tuuri teha giidiga, kuulata elavat muusikat ning istuda lõkke ääres. Muuseumiöö korraldajateks olid kohalikud noored Ülla Tamm ja Maarit Meltsas.

Üks korraldajatest, Ülla Tamm oli väga rõõmus, et ka Helme kandis sai selline sündmus teoks. „Tegelikult tahtsime Maaritiga muuseumiööd teha juba eelmisel aastal, aga kuidagi sattus nii, et kummalgi polnud aega. Sel aastal siis otsustasime, et teeme ikka ära. Kõik korralduslik pool oligi meie teha, muuseum andis selles osas täitsa vabad käed,“ rääkis Tamm.

Umbes kella seitsme ajal õhtul sagis muuseumis ringi hulk inimesi, kes nautisid giidituurilt saadavat huvitavat informatsiooni. Ka korraldajate sõnul oli päev sujunud hästi. „Kella kuuest algas programm ise pihta, aga enne seda ma lugesin kokku, et oli muuseumis käinud juba 192 inimest. Õhtupoole tulevadki pigem kohalikud peredega,“ seletas Tamm. Tema sõnul oleks nende arvates üritus juba läinud korda, kui oleks kohal käinud vaid 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles