Uuendatud sertifikaatide arv ületas 300 000 piiri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart
Eesti ID-kaart Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäevaõhtuse seisuga on oma ID-kaartide sertifikaate uuendanud üle 300 000 inimese, neist ligi 65 000 tegi seda politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindustes ja üle 233 000 kauguuendamise teel.

PPA identiteeti ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel ütles Lõuna-Eesti Postimehele, et Kagu piirkonnas on novembri jooksul PPA teenindustes teenindatud ligi 5000 inimest, kes tulid teenindusse kaarte uuendama. «Võrus tehti umbes 1900, Põlvas umbes 1800 ja Valgas umbes 1200 uuendamist.»

Riigi Infosüsteemi Ameti eID valdkonna juht Margus Arm soovitab uuendada ID-kaarti oma arvutis. «Praegu töötab kauguuendamine üsna madala koormusega, teenindades maksimaalselt 3000 inimest päevas. ID-kaardi uuendamine võtab aega kuni viis minutit, hoides kokku jala- ja ajavaeva.»

Sertifikaatide uuendamiseks tuleb veebilehelt installer.id.ee arvutisse alla laadida kõige uuem ID-kaardi tarkvara ning järgida ekraanile ilmuvaid juhiseid. «Kindlasti tuleb uuendatud ID-kaarti kasutada vaid uusima ID-kaardi tarkvara ja operatsioonisüsteemidega, kuna uus kaart ei toeta vananenud süsteeme,» toonitas Arm.

 Kui inimesel pole siiski võimalik iseseisvalt kaarti uuendada, saab seda teha PPA töötajate abil.

Oma kaardi sertifikaate saab uuendada tööpäevadel PPA teenindustes üle Eesti. Valgas, Võrus ja Põlvas saab seda teha esmaspäevast reedeni kella 9–17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles