Kanepi vallahooneid hakati nutikalt kütma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue katlamaja käigushoidmiseks tööjõudu otseselt vaja pole ning enamiku tekkida võivate tõrgetega saab seadeldis ise hakkama.
Uue katlamaja käigushoidmiseks tööjõudu otseselt vaja pole ning enamiku tekkida võivate tõrgetega saab seadeldis ise hakkama. Foto: Arved Breidaks

Kanepi alevikus taastati aastakümnete eest unarusse jäetud kaugküttevõrk ning rajati uus hakkpuitu põletav katlamaja, mille juhtimine käib nutitelefoni abil.

Katlamaja avmisega pandi Kanepis pidulikult punkt kolm aastat väldanud projektile, mille käigus ehitati vallakeskusesse uus katlamaja ning rajatud kaugküttevõrguga ühendati Kanepi gümnaasium, lasteaed, õpetajate kortermaja ning vallamaja.

«See on Eestis ainulaadne projekt,» lausus katlamaja ehitanud SW Energia arendusjuht Vadim Nogtev. Kaugküttevõrke ei ole tema sõnul seni Eesti alevikes taastatud ning Kanepi eeskuju võiks anda ka teistele julgust asi ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles