Otepää vallavalitsus lubab kasutada kasutusloata kultuurikeskust

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kultuurikeskuses mitu aastat käinud suur remont on lõppenud. Kontserdid ja üritused on välja kuulutatud, kuid kasutusluba hoonel pole.
Otepää kultuurikeskuses mitu aastat käinud suur remont on lõppenud. Kontserdid ja üritused on välja kuulutatud, kuid kasutusluba hoonel pole. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Otepää vallavalitsus taotles novembri alguses Lõuna päästekeskuselt koos­­kõlastust valla hallatava Otepää kultuurikeskuse kasutusloale. Selle ulatuslikult ümber ehitatud ning juurdeehitise saanud hoone ülevaatusel 14. novembril leidsid päästeametnikud aga mitmeid ehituslikke puudusi, mille tõttu ei saa päästeamet valla kasutusloale kooskõlastust anda.

Kultuurikeskuses puudub juurdeehitise ehk talveaia tõttu tekkinud evakuatsiooniteel evakuatsioonivalgustus, väljapääsu ustel pole nõuetekohaseid kergesti avatavaid suluseid ning juurdeehitise konstruktsioonid ei ole ettenähtud tulepüsivusega.

«Sarnaseid puudusi leiti ka mujalt hoonest,» lisas Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Margo Lempu. «Näiteks oli osa teise korruse uute konstruktsioonide tulepüsivus tõendamata. See kõik tähendab, et tuleõnnetuse korral pole selles hoones tagatud suure hulga inimeste ohutu väljapääsemine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles