Kommentaar: Tahtsime parimat, aga …

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved Breidaks
Arved Breidaks Foto: Arvo Meeks

Riigipalgaliste töökohtade kolimisega Tallinnast maakonnalinnadesse on Jüri Ratase valitsusel läinud Lõuna-Eestist vaadates nii, nagu sõnastas kord Venemaa peaminister Viktor Tšernomõrdin: «Tahtsime parimat, aga välja tuli, nagu alati.»

Detsembri alguses avaldatud tuhatkonna töökoha Tallinnast eemalekolimise konkreetne jaotusplaan kõlas päris hästi. Seda eriti ajal, kui seesama valitsus laseb maavalitsuste kinnipanekuga koha pealt priiks umbes 150 ja valdade liitmisega veel ligemale 500 inimest.

Suuri arve vaadates jääb petlik mulje, et valitsus saadab maakondadesse peagi rohkem riigipalgalisi, kui mainitud reformidega seal koondatakse. Ent saatan peitub endiselt detailides. Kui seada kõrvuti maavalitsustest minema saadetavate inimeste arv ja ümberasustamisega juurde lubatud töökohtade arv, võivad lõunaeestlased tunda end pügada saanud lambana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles