Arne Lauri andis välja uue võru murdekeeles laulu

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Lauri
Arne Lauri Foto: iis Treimann

Muusik, tantsukoreograaf ning joogaõpetaja Arne Lauri tõi koos oma ansambliga Hää Om avalikkuse ette uue võru murdekeeles laulu «Illos ilmaime». «See kirjeldab inimese tegemisi sünnist surmani, kus oleme alguses hingelt puhtad, maa peal elades aga see leek tuhmub ja me üritame seda uuesti hõõgvele puhuda,» selgitas Lauri.

Murdekeelsed lood tulid Arne Lauri repertuaari hetkest, mil ta oli India vaimsete praktikate kaudu taas hinges Eestimaale tagasi jõudnud. Neid lugusid, millest «Illos ilmaime» on juba seitsmes, on ta nimetanud kummarduseks oma Võrumaalt pärit vanavanemate, kõigi esivanemate ja Loome poole.

Loo sõnad on tema enda kirjutatud. Lauri tunnistas, et peas sünnivad need ikkagi suuremalt jaolt kirjakeeles, kuid murdekeele poolt toetatuna ning päriselt võrukeelseks muutub sõnaline osa Võru instituudi direktori Rainer Kuuba toel. «Sõnade poolest on see väelaul, milles on vaimuotsing sees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles