Noor naine kasvatab 5000 siga ja annab 18 inimesele tööd

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Haamer avas eelmise aasta sügisel Põlvamaal endises Viluste tanklas Haameri talu lihapoe. «Meil on läinud üle ootuste hästi,» ütles ta.
Ave Haamer avas eelmise aasta sügisel Põlvamaal endises Viluste tanklas Haameri talu lihapoe. «Meil on läinud üle ootuste hästi,» ütles ta. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Põlvamaa noor naine võttis isa talu üle, kasvatab ligi 5000 siga ja annab tööd 18 inimesele. «Omal ajal ütles isa: ei tohi otsida vabandusi, miks ei saa teha, vaid tuleb leida võimalused, kuidas saaks teha,» sõnas talupidaja ja kodu lähedal talupoe avanud Ave Haamer, kes järgib siiani isa elutarkusi.

«Asjad läksid iseenesest niimoodi,» rääkis kahe väikese lapse ema Ave Haamer (31), kuidas temast sai 2015. aastal suurtalupidaja. Ta nentis, et pärast isa surma ei olnud teist võimalust – keegi pidi ettevõtlusega jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles