Põlvamaad tabas viirusnakkuste laine

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva haigla ülemarsti Margit Rikka sõnul on haiglas diagnoositud B-grippi ja seetõttu jääb patsientide külastamise keeld ilmselt nädalateks kehtima.
Põlva haigla ülemarsti Margit Rikka sõnul on haiglas diagnoositud B-grippi ja seetõttu jääb patsientide külastamise keeld ilmselt nädalateks kehtima. Foto: Margus Ansu

Kui Valga- ja Võrumaal pöördus möödunud nädalal arsti poole  seoses ülemiste hingamisteede viirusnakkusega vähem inimesi kui Eestis keskmiselt, siis Põlvamaal oli haigestumine riigi kõrgeim, ületades keskmist üle kahe korra.

Terviseameti andmetel oli Eestis möödunud nädalal keskmiselt 354 ülemiste hingamisteede nakkushaiguste juhtu 100 000 inimese kohta.

Võrumaal oli see arv 181 ja Valgamaal 261, Põlvamaal aga 743. See oli Eesti kõrgeim, samuti olid suuremad arvud veel Tartu- ja Harjumaal. Absoluutnumbrites tähendab see, et Võrumaal pöördus arsti poole 66, Valgamaal 76 ja Põlvamaal 190 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles