GALERII: Perepäeval Valgas oli suur roll koertel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul mälestati Valgas Vabadussõja ausamba juures kodumaa vabaduse eest võidelnud. Järgnes perepäev Valga militaarteemapargis.

Hoolimata mitte just kõige soojemast ilmast oli perepäeval hulgaliselt rahvast. Kasutati võimalust mekkida naiskodukaitsjate valmistatud hernesuppi ja teed ning uudistada muuseumi. 
 
Kuigi perepäeval on varemgi suur roll olnud koertel, olid inimesed neljajalgsed sõbrad tänavu aktsioonis lausa mitmel pool. Muuseumihoone ees näitas oma oskusi politseikoer, helikopteri kõrval aga olid tähelepanu keskmes koerteklubi loomad koos omanikega.
 
Kohal oli ka Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi esindus, kes pakkus maitsvaid suupisteid ja kohvi. Kõigil oli võimalus nende juures panna kirja oma soove Eesti Vabariigile. Seejuures on Punasel Ristil täna samuti sünnipäev. Eesti Vabariigist ollakse aasta nooremad.
 
Päevajuht oli Valdeko Nielson, keda tundus jätkuvat igale poole. Tema humoorikad kommentaarid tegid päeva veel meeleolukamaks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles