Grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mai teisel nädalal pöördus arstide poole 2342 ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse või grippi haigestunut, neist 47,9 protsenti olid lapsed.

Haigestumine näitab langustrendi: mai esimesel nädalal pöördus arsti poole 2786 ja sellele eelnenud nädalal 3304 inimest.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumus langes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti ning grippi haigestumine 54 protsenti. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele tasemele, grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole. Endiselt on ringluses A- ja B-gripiviiruseid.

Laboratoorse kinnituse sai eelmisel nädala 21 A-gripiviirust ja 1 B-gripiviirus.

Märkimisväärselt on vähenenud hospitaliseerimist vajanud inimeste arv. 7.–13. mai hospidaliseeriti 32 patsienti. Täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1946 patsienti. Sel nädalal intensiivravi vajanuid ega gripi tagajärjel surnuid ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles