Korraldaja lubab Pühajärve jaanitule uhket pidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korraldajad lubavad sel aastal uhkemat Pühajärve Jaanitule kui kunagi varem. Kahe päeva jooksul saab kahel erineval laval näha ja kuulda armastatud Eesti ning välismaa artiste, kelle kontsertidele lisab võimsust maailmatasemel tehnikaga lava.

Lava looja Taavi Randoja on aastaid olnud Eesti suurima festivali Weekend produktsioonipealik ja tema loodud on siiani kõik Weekendi lavad. Sel aastal tuli Randoja Pühajärvele, et pakkuda jaanipidulistele parimat ja elamusterohket kontserdikogemust. Selle-aastase pealava idee järgib hommiku sulamist õhtuks. “Üks pool lava näeb välja nagu koit ja teine pool on öö. Pidu läbi terve päeva nagu Pühajärve Jaanitulel kombeks,” ütles Randoja oma loodu kohta.

Jaanitule pealava on 42 meetrit lai ja 11 meetrit kõrge. Kokku kasutatakse ligi 140 valgusseadet, millest liikuvaid üle saja. Suurt rõhku pannakse sel aastal ka püroefektidele, nii lastakse lavalt tuld, mängukarusid kui ka lund. Kogu selle kupatuse rajamine võtab kõvasti aega. Lava ehitus on Pühajärvel juba alanud ja tehnikapargi paigaldamiseks läheb kolm päeva. Unustatud ei ole ka rannalava, mis on sel aastal kaks korda suurem nii konstruktsioonilt kui ka tehniliselt, kinnitavad korraldajad.

Kohal on artistid nii Eestist kui ka välismaalt. Ameerika Ühendriikides pikalt valmistatud ja Lõuna-Eesti metsade vahel viimistletud erishowga tuleb Pühajärve publiku ette palavalt armastatud ja üle maailma kõrgelt hinnatud Kerli. Äsja uue muusikaagentuuriga koostööd alustanud Kerli annab Pühajärvel suve ainsa Eesti kontserdi. Esitlusele tuleb läbilõige Kerli karjäärist, sealhulgas hitid “Walking On Air”, Zero Gravity”, “Army Of Love”, “Spirit Animal”. Kerli uut lavashowd rikastab võimas visuaalne erilahendus, mille krooniks on kolmemeetrise läbimõõduga digitaalne kleit.

Eestlaste poolt hinnatud kodumaiseid artistidest atuvad lavale Smilers, Terminaator, Karl-Erik Taukar, Shanon, Koit Toome, Traffic, Daniel Levi, Ott Lepland ja Lemon Fight. Paralleelselt pealaval toimuvaga leiab rannalaval aset vabariigi andekaimate riimiseadjate paraad. Oma talenti näitavad 5 Miinust, Genka ja Paul Oja live-bändiga, Arop, Wateva ning Tigran & Naan.

Pühajärve Jaanituli on juba aastaid toonud Lõuna-Eestisse häid välismaa artiste ja ilma nendeta ei saa selgi korral. Oma õnnesoovid Eesti sajandal sünniaastal toob meieni Inglismaalt Example, kelle hittlugude sekka kuuluvad “Kickstarts”, “All The Wrong Places“ “Changed The Way You Kiss Me” ja koostöös Calvin Harrisega loodud “We'll Be Coming Back”. Juba teist aastat tahab Pühajärvel pidu panna kõrgelt hinnatud EDM duo Tungevaag & Raaban.

Lisaks on Pühajärvel võimalik end proovile panna traditsioonilistes jaanipäevamängudes, sooritada Pühajärve kohal benjihüppeid ning lõbutseda lugematutel atraktsioonidel. Majutuseks on Otepääl rohkem kui 2000 hotellikohta. Festivalialal on avatud telklaager.

Pühajärve jaanituli on tasuline üritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles