Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas avatakse iga kuu kunstinäitusi ja kunstnikud tulevad sel puhul kohale. Tavaliselt arvestavad nad, et nende tööd räägivad nende eest. Aapo Pukk on aval suhtleja ja ta andis oma näituse «Vaata inimest!» avamisel tõelise maalietenduse.

Kolmapäeva lõuna ajal Lüllemäe suunas sõitnud liinibuss oli ülerahvastatud, mistõttu osa reisijaid maja jäi. Kuidas reisijaid vedav AS MTG juhtunut selgitab?

Projekti «Mehed Liikuma Valgamaal» osana toimus esimest korda Valgamaa noormeestele vanuses 16–19 eluaastat suunatud tervisefoorum. Neidudelgi oli oma tervisepäev.

USA saatkonna esindajad – kultuuri- ja pressiatašee asetäitja William O`Connor, meediaspetsialist Mairis Tuisk ning hariduse ja kultuuritöö spetsialist Tiiu Vitsut – külastasid Hummuli põhikooli. Mis eesmärgiga seda tehti ja mida põnevat nähti?

Taheva vallas paiknevas Parmu ökokülas toimetavad rohelise mõtteviisiga inimesed, kes oma tegemistes seadnud esmaseks loodussõbralikkuse. Neid ühendab usk kogukonna edasiviivasse jõusse.

Lõppenud nädalal külastasid Tsirguliina keskkooli Hispaania, Hollandi, Iirimaa ja Norra õpilased ning õpetajad, kellel avanes võimalus tutvuda eheda Eesti eluga.

Neljandat korda toimuv Baltimaade suurim tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session käivitus tänavu esmakordselt üle-eestilise promotuuriga. See sai alguse neljapäeval Valgast.

Valgas sündinud Piret, neiupõlvenimega Pormeister, praeguse nimega Rips-Laul peab end pärast tormakat Tallinna-elu Sangaste mail leitud rahus õnnelikuks inimeseks. Milles tuntud helilooja õnn täpsemalt peitub?

Põdrala valla elanikud käivad siiani justkui mõisavalitseja juures – asub ju vallavalitsus mõisahäärberis. Vald, mille nimetus ühegi kohaga ei seostu, on meeldivaid üllatusi täis – sel on oma paadisadam, kerglennuväli ja saar.

Aasta tagasi eesnäärmekasvaja operatsiooni läbi elanud mees pihib, et on oluliselt muutnud ellusuhtumist ning arvab, et arstlikul kontrollil käimine ei ole nõrkuse tunnus, vaid väga vajalik kohustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles