Otepää gümnaasiumi õpilased saavad kogeda ehtsa labori tunnet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasium.
Otepää gümnaasium. Foto: arhiiv

Otepää gümnaasiumi õpilastel on 2011/2012. õppeaastal võimalik osaleda Tartu Ülikooli (TÜ) korraldatavates bioloogia, keemia ja põhikooli füüsika õpikodades.

Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova selgitas, et 7.–12. klassi õpilastele korraldatakse regulaarset laboratoorsetel töödel põhinevat loodusteaduste eriõpet ja valikkursusi. Loodusainete õpetajatele aga pakutakse praktilist erialast koolitust. Juhendajad on Tartu Ülikooli vastava koolituse läbinud loodusteaduslike erialade magistrandid ja doktorandid.

Lisaks saavad õpikodade programmis osalevad õpetajad TÜ tunnistused, et vastavaid kursusi ka ise läbi viia.

Üks õpikoda kestab korraga neli tundi, õppeaasta lõpuni toimub neid kaheksa.

Otepää gümnaasiumi õppealajuhataja Margot Kerese sõnul on koolipere väga õnnelik, et neid programmis osalevaks kooliks valiti, kuna Otepäält on keeruline nii-öelda päristeadust Tartus vaatamas käia, nagu linnakoolid seda teha saavad.

Igale praktikumile eelneb teoreetiline osa ja õpilased saavad üsna keeruka teema selgeks hoopis huvitavamal moel, kui seda tavaline koolitund võimaldanuks ja igapäevaselt harjunud õpetaja suutnuks. Lisaks saavad nad selga spetsiaalse riietuse, mis loob ehtsas laboris viibimise tunde ja õhkkonna.

«Loodame, et lisaks kooli õppekava toetamisele on õpikodadest kasu ka õpilastes loodusainete vastu suurema huvi tekitamisel,» lisas Keres.

Programmi arendavad Eesti Füüsika Selts, TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskond, TÜ füüsika instituut ja TÜ Teaduskool. Osalemine on nii koolidele kui õpilastele tasuta, seda rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles