Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Lõppeval nädalal avaldas rahvusvaheline suusaliit FIS, et tegemaks 2012/2013. hooajal MK-sarja etappide kalendris ruumi uutele võistluskeskustele, loobutakse traditsioonilisest Otepää etapist: see võib hakata toimuma näiteks üle aasta. Selline suundumus põhjustab nördimust paljudes aktiivsetes Valgamaa inimestes. Jaak Mae manitseb siiski rahu säilitama.

Riigikogu liige, valgamaalane Rein Randver annab aru enda ja oma kolleegide tegemistest parlamendis. Tema kinnitusel on Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal kaks kõige olulisemat väärtust: sotsiaalsus ja demokraatia.

Otepää vallas Inni järve ääres on olukord keeruline. Kuude kaupa ei pääsenud järve ääres elanud ja puhanud inimesed koju, kuna teed olid eramaa siltide ja tõketega suletud – põhjuseks arendaja ja vallavalitsuse erinev arusaam mitmestki asjast.

Neljapäeval esitas Valga linnavolikogus opositsioonis olev Reformierakond oma ettepanekud linna 2012. aasta eelarve koostamise osas. Linnavalitsus lubab nendesse tõsiselt suhtuda. Mida aga peab eelarve juures kõige tähtsamaks linnapea Kalev Härk?

Osa Valga vee- ja kanalisatsiooniprojektist on lõppjärgus: AS Amaks teeb praegu Viljandi ja Tartu tänava taastamistöid. Peatselt kuulutatakse välja hanked uue ehitaja leidmiseks teises tööde piirkonnas, kinnitab aselinnapea Ilmar Tõlner.

Toetuse ja vallavalitsuse abiga said korda Hargla kalmistu väravarajatised. Viie aastaga on taastatud ka 400 meetrit kalmistu piirdemüüri.

Valga põhikooli abiõpetaja Helle Vesket motiveerivad laste rõõmsad silmad ja rahulolu tehtust.

Ants ja Tiiu Tauli neljalapselises peres on poeg Andrus kasvanud isa järglasena juba tunnustatud torupillimeistriks. Samas köidab looduslikus keskkonnas elavat noort meest laastukatuste valmistamine ja paigaldamine.

Kui sageli kipuvad hirmkõrge päevalille muud näitajad nigelaks jääma, siis Valgamaal Hummuli vallas Aitsra külas kasvab lausa rivi pikki, jämeda varre ning kopsaka õisikuga lillevägilasi.

Kolmekümnendatel aastatel oli Valga linna kõige tuntum ja ka populaarsem arst kindlasti doktor Johan Müllerson. Tuntud ja lugupeetud polnud ta mitte üksnes arsti, vaid ka ühiskonnategelasena. Rahva mälestuses on temast säilinud rohkesti värvikaid mälestusi, mida vahendab endine valgalane Arvi Liiva.

Naiskodukaitse Tõrva jaoskonna taasloomisest möödus hiljuti kümme aastat. Sel puhul meenutati Tõrva kultuurimajas tehtut ja seati tulevikusihte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles