Uus bussipeatus leiab järjest suuremat kasutust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampuse bussipeatus Valga kutseõppekeskuse läheduses
Kampuse bussipeatus Valga kutseõppekeskuse läheduses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siiani peatusid Valgamaa kutseõppekeskuse juures paiknevas Kampuse peatuses vaid Valga linna- ja maakonnaliinide bussid. Möödunud nädalal aga registreeriti maanteeametis Kampuse peatus ka ametlikult ning kanti Eesti liinivõrgu kaardile.

Valgamaa kutseõppekeskuse arendusosakonna juhataja Rainer Kuutma loodi sellega eeldused, et kooli juures saaks hakata peatuma ka kommertsliinide bussid.

AS Taisto Transport ongi juba teatanud, et nende teenindatav bussiliin nr 78 Antsla–Valga–Tallinn hakkab kutseõppekeskuse juures peatuma 1. novembrist.

Tõrva poolt Valka sõites saavad reisijad bussi pealt maha tulla praegu veel Tolli peatuses. Ilmselt tekib aga Kampuse peatus ka Viljandi tänava Läti-poolsele küljele, kui seal valmib uus bussipeatuse koht. Sel juhul kaob praegune Tolli peatus, mis paikneb endise Valga-Valka rahvusvahelise transiidi piiri-ja tollipunkti sissesõidu juures.

AS SEBE kaugliinide bussid Kampuse peatuses siiski praegu veel peatuma ei hakka. Põhjusena toob firma välja praeguse sõidugraafiku pingelisuse, mis ei võimalda täiendavaid peatumisi, sest sõiduajad pikeneksid siis veelgi.

AS Taisto Transport liini nr 312 Tartu–Otepää–Valga bussid hakkavad samuti peatuma Automaalima ees paiknevas uues Tartu tänava peatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles