Õpilased proovisid telediktori tööd

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasiumi meediaklass külastas produktsioonifirmat BEC ja TV3e ning Eesti Rahvusringhäälingu telemaja. Foto on illustreeriv.
Otepää gümnaasiumi meediaklass külastas produktsioonifirmat BEC ja TV3e ning Eesti Rahvusringhäälingu telemaja. Foto on illustreeriv. Foto: Monika Otrokova

Otepää gümnaasiumi meediaklass külastas 18. oktoobril Tallinnas produktsioonifirmat BEC ja TV3e ning Eesti Rahvusringhäälingu telemaja.

Õpilastega kohtusid Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi Monika Otrokova sõnul BECi produtsentide Jüri Jaanuse ja Raivo Suvistega, kes rääkisid teletööst ja näitasid erinevaid stuudioid.

Noored said jälgida teleseriaali «Kodu keset linna» võtteid, külastati ka telemängu «Rahaauk» stuudiot. Jüri Jaanus näitas humooriseriaali «Pehmed ja karvased» nukke ning selgitas seriaali tootmisega seotud huvitavaid seiku.

Seejärel kohtuti TV3 avalike suhe juhi Annely Adermanniga, kes tegi ringkäigu telejaama stuudiotes. Palju elevust tekitas käik uudistestuudiosse, kus õpilased said teada, kuidas valmib uudistesaade. Samuti sai piiluda raadio StarFM tegijate ruumi ja näha raadiotööd.

Külas käidi ka Eesti Rahvusringhäälingu telemajas, kus vaadati samuti erinevaid stuudioid. Käidi «Terevisiooni» stuudios ning külastati ERRi muuseumi eksponaate: kohtuti vanadest lasteseriaalide tegelastega, samuti nähti vana tele- ja raadiotehnikat. Õpilased said proovida ka telediktori tööd.

Otepää meediaklass tegutseb 2006. aastast. Seal tegutsevad huvilised gümnaasiumiosa õpilased, kes otsustanud meediaõpetuse kui valikaine kasuks. Tundides tehakse selgeks meedia toimimine: žanrid, kutse-eetika ja muu taoline. Praktiseerida saab õpitut kooli ajalehes Otu Tungal või kooliraadios.

Otepää gümnaasiumi meediaklass on kaks aastat osalenud vabariiklikul meediakonkursil. Seal on saadud auhindu pea igas kategoorias ning oldud üks parematest kooliajalehtedest ning -raadiotest.

Otepää gümnaasiumi vilistlastest – ajakirjandusõpilastest – on vabariiklikus meedias jätkanud endine koolilehe peatoimetaja Ly Aunapu ning endised raadiotoimetajad Willi Pastak ja Tambet Leopard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles