Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Pärast mõnda aega kestnud vaikust teatas Otepää vallavalitsus kavast Pühajärve põhikool ikkagi kinni panna, liites see Otepää gümnaasiumiga.

Kuna Valgamaa kutseõppekeskus koondus Valga linna, jäid Helme osakonna hooned tühjaks. Vald tahaks ehitised endale saada, kuid see pole sugugi lihtne.

Valga korvpallikooli kehv hooaja algus ei ole vastanud klubi juhtkonna ega sponsorite ootustele – see tõi kaasa peatreeneri väljavahetamise.

Sangaste pansionaat avab peatselt uue korpuse. Lisaks hooldekoduteenusele hakatakse kodustele eakatele pakkuma võimalust karm talv turvalise hoole all mööda saata.

Surfarite paradiis Hawaii saarestik pakub külma talvega harjunud noorele oma soojade ja avatud inimestega tõelist eksootikat. Seda on kogenud ka Valgamaalt pärit Maarja Kase.

Rubriigis «Kümme küsimust» vastavad isadepäeva puhul kaks Valgamaa isa: Mati Bachmann (72) ja Arvo Viks (59). Mati Bachmann on endine kultuuritöötaja, praegu pensionil, elab Hummuli vallas Vainu talus, mis tuntud oma muinasjutumaaga. Arvo Viks on leiba teeninud autojuhina, elab Valgas, praegu tegutseb perefirmas.

Sel sügisel naasid Valga kaudu kodumaale kaks rändurit, kes tegid mootorrattal maakerale ringi peale. Kolm aastat väldanud reisil kogunes paras pagas muljeid, samuti mõtteid meie maailmapildi kohta.

Kuna marutaud on Eestis peaaegu hävitatud, on kasvutempos rebaste ja muude väikeulukite arv, kes talvel toitu otsides võivad ka linna sattuda. Nemad võivad aga kanda kärntõbe.

Neljapäeval Valgamaa partnerluskogu eestvõttel korraldatud ringreisil külastati valdades LEADER-meetmest rahastuse saanud projekte ning kohtuti nende eestvedajatega. Oli, mida näidata, vaadata ja uudistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles