Selgusid parimad kodukeedised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi töötajad konkursile laekunud keedistega. Ees Marju Rebane (vasakul) ja Merili Madissoo, taga Priit Riemann (vasakul) ja Pikne Kama. FOTO: Valga Muuseum
Valga muuseumi töötajad konkursile laekunud keedistega. Ees Marju Rebane (vasakul) ja Merili Madissoo, taga Priit Riemann (vasakul) ja Pikne Kama. FOTO: Valga Muuseum Foto: Valga muuseum

Mihklilaada käigus valiti Valga muuseumis välja parimad kodukeedised. Sel moel sooviti anda kohalikele moosimeistritele võimalus oma oskusi laiemalt tutvustada, andis teada muuseumi juhiabi-varahoidja Marju Rebane.

Võistlus viidi läbi kahes kategoorias: magusad moosid ja krehvtised keedised. Kokku osales 16 hoidist. Nende seas oli nii traditsioonilisi keediseid nagu õuna- ja mustikamoos kui ka ebatavalisemaid katsetusi, kus koostisosad näiteks suvikõrvits, kookos, tšiiaseemned või liköör.

Parima keedise selgitasid välja kuueliikmeline žürii ja muuseumi külastanud huvilised.

Žürii lemmik magusas kategoorias oli Maire Vesingi suvikõrvitsa-astelpajumoos. Krehvtiste seas võitis poolehoiu Eve Laari punasesõstra-piparmünditarretis.

Eriauhinna sai Valgamaa kutseõppekeskuse moos „Jõulu ootel“, kus mitmekihilise keedise sees mandlilaastud, peet ja valge šokolaad.

Rahva südame ja maitsemeele võitis "Parmukese tšillimoos“, mille valmistas Arvo Arikainen.

Võistlust külastas ligi 400 moosisõpra. Muuseumi juures küpsetasid aga pannkooke Valgamaa kutseõppekeskuse õpilased, millega moose degusteerida sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles