Üha enam noori satub enesehävituse nõiaringi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismeliste poiste depressioon avaldub agressiivses käitumises, mida enamasti peetakse lihtsalt eaga kaasnevaks käitumishäireks.
Teismeliste poiste depressioon avaldub agressiivses käitumises, mida enamasti peetakse lihtsalt eaga kaasnevaks käitumishäireks. Foto: Postimees.ee

Täna on ülemaailmne vaimse tervise päev.

Vaimse tervise ja heaolu koalitsiooni eestvedaja ja sotsiaaltervishoiu professori Merike Sisaski sõnul tuleb vaimse heaolu poole püüdlemist alustada juba noores eas.

“Liigne ärevus, masendus ja käega löömine võivad tõmmata noori ennasthävitava käitumise nõiaringi, hilisemas eas võivad probleemid kuhjuda, tekivad raskused suhete hoidmisel, sobiva töökoha leidmisel. Seetõttu on oluline varustada noori eneseabi tööriistadega ja infoga abi saamise võimaluste kohta.“

Tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul omandavad lapsed koolis küll teadmisi erinevate õppeainete kohta, aga oma emotsionaalse ja vaimse poolega peavad nad sageli ise toime tulema.

„Ometi on just vaimne tervis rahulolu ja ka koolirõõmu alustala. Noortele suunatud vaimse tervise päev aitab varustada noori teadmisega, kuidas olla õnnelik ja saavutada tasakaalu,“ ütles minister Riina Sikkut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles