Põlva spordikooli poisid võitsid karika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas meeskond koos treener Kalmer Mustinguga. FOTO: Helin Potter
Võidukas meeskond koos treener Kalmer Mustinguga. FOTO: Helin Potter Foto: Helin Potter

Novembri viimasel nädalavahetusel kogunesid noormehed sünniaastaga 2004 ja nooremad käsipalli Eesti karikavõistluste finaalturniirile Põlvasse, et kahe alagrupi kuus parimat saaksid selgitada välja Eesti karikavõitja noormeeste C-klassis. Võitja väljaselgitamiseks mängisid võistkonnad omavahel ühe korra läbi ning raskete mängude tulemusena tulid Põlva spordikooli noormehed ühegi kaotuseta karikavõitjateks.

Kuue parima C-klassi võistkonna väljaselgitamiseks jagati hooaja alguses 13 võistkonda kahte alagruppi. Oktoobris selgitati mängudega Viljandis ja Kehras välja kummagi alagrupi kolm parimat. Kadride jooksmise nädalavahetusel madistasid põlvakad koos Aruküla SK, HC Tallinna, HC Tallase, Viljandi HC ja SK Tapaga Mesikäpa hallis.

Põlva võistkonnale algas finaalturniir raskelt ning võit Aruküla SK üle tuli üle kivide ja kändude. Oli palju tehnilist praaki ja meeskonna vaim tundus olevat läinud kadripäeva tähistama. Kuid poisid ega treener ei lasknud end sellest heidutada. Kiirelt tehti vigade analüüs ja seati valmis uus strateegia, seekord siis HC Tallinna vastu. Saali kogunenud poiste pered said teises mängus näha juba paremat mängupilti, kuid siiski tundus, et võistkond alles otsib oma mängu. Õnneks seekord HC Tallinn ohtlikuks ei muutunud ning võidupunktid kirjutasid turniiritabelisse põlvakad.

Viimases kohtumises laupäeval tuli jõudu katsuda HC Tallasega. Taas ei olnud tegemist kerge mänguga ning eks andis ka väsimus tunda – ikkagi kolmas mäng samal päeval. Nii treeneri kui vanemate suureks rõõmuks oli näha, et treeneri õpetussõnad hakkavad mängus ilmet võtma ning võrreldes hommikuse mänguga võis tõdeda, et mängitakse ikka käsipalli, mitte rahvastepalli nagu konkurent mulkide treeneril on tavaks aeg-ajalt oma hoolealustele hõigata. Turniiri esimene päev lõppes põlvakatele võiduga ning lootus karikavõidule säilis. Sama olukord oli muidugi ka peamisel konkurendil SK Tapal, kellega kohtumine ootas veel ees.

Turniiri teise päeva alguses, kohtumises HC Viljandiga, oli juba tunda põlvakate head minekut ning võidupunktid jäid Põlvale. Jäi veel mäng tapalastega. Treener jagas õpetussõnu võistkonnale, vanemad üritasid lapsi individuaalselt aidata. Kõigil oli meeles veel D-klassi karikavõistluse finaalmäng 2016. aasta novembris, kus just finaalis tuli tunnistada SK Tapa ülinappi võitu pärast pingelist punkt-punktis mängitud mängu.

Mäng SK Tapaga algas tasavägiselt, ikka punkt-punktis ning visatud väravate arv kasvas mõlemal poolel väga vaevaliselt. Küll hoidsid treenerid kätega peast kinni, küll tegid seda vanemad tribüünil. Kuid siis hakkas kodupubliku rõõmuks Põlva võistkond vaikselt, aga stabiilselt tapakatelt eest ära libisema ja karikavõidu suunas liikuma. Lõpuvile kõlades olid tablool numbrid 20: 10.

Võistkonna treener Kalmer Musting sõnas pärast karikavõitu: «Lõpuks leidsime oma meeskonna vaimu üles. Raskemaid mänge said poisid mängida viimati septembris 2018 Põlva Cupil. Eks see andis turniiri alguses tunda, kuid suutsime end koguda ja selle üle on hea meel. Eraldi tooks esile Karl Markus Kannelt, kes tegutses stabiilselt hästi nii kaitses kui rünnakul. Tublid olid ka teised poisid, eriti põhikoosseisu mängijad.»

Karikavõidu saamiseks alistas Põlva spordikool Aruküla SK 22: 19, HC Tallinna 38: 18, HC Tallase 25: 21, Viljandi HC 21: 17 ja SK Tapa 20: 10.

Finaalturniiril oli Põlva võistkonna resultatiivseim mängija Hendrik Kink 29 väravaga, talle järgnes võistkonna parimaks valitud Karl Markus Kannel 28 tabamusega. Kolmas oli 24 väravaga Kevin Tühis, kes oli ka finaalturniiril edukaim 7 meetri karistusvisete realiseerija, visates väravavahtide selja taha kokku kaheksa karistusviset kümnest.

Eesti karikavõitjad 2018 noormeeste C-klassis on: Andero Viljus, Teron Taal, Hendrik Bleive, Joonas Vassiljev, Andreas Paabut, Reio Kähr, Randel Matthias Lepp, Kevin Tühis, Alar Mattus, Kevin Pütt, Andero Hääl, Henry Jõesalu, Hendrik Kink, Lex Trevor Parman, Aron Saarna ja Karl Markus Kannel. Võistkonna treener on Kalmer Musting.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles