Võrus tunnustati aasta ägedamaid vabatahtlikke

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vana-Võromaa kultuurikojas nimetati neljapäeva õhtul toimunud pidulikul koosviibimisel Võru maakonna aasta küla, silmapaistvaim vabaühendus, aasta tegusaim kodanik ja kodanikuühiskonna toetaja.

„Võrumaa põhiväärtused on meie puhta looduse ja omanäolise kultuuri kõrval kahtlemata meie inimesed,“ lausus Võrumaa Arenduskeskuse juhataja Tiit Toots.

Et kohalikul rahval jätkuks jaksu koos käia, tegeleda vabast tahtest inimesi liitvate ning kogu ühiskonda edendavate asjadega, tuleb neile Tootsi sõnul aga aeg-ajalt õlale patsutada ning tunnustust jagada. „Kui hoolime ja hoiame end, on ka kogukond hoitud,“ sõnas Toots.

Aasta tegusaim kodanik

Maret Sooni tiitli võttis vastu abikaasa.
Maret Sooni tiitli võttis vastu abikaasa. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru maakonna aasta tegusaima kodaniku tiitli pälvis Maret Soon. Tema kohta öeldi, et ilma vedur Maretita poleks Osula kant see, mis ta praegu on. Maret on olnud Osula külaseltsi tegus ja aktiivne hing ja juht üle 20 aasta. Ta haarab kaasa seltsi liikmeid ja suudab inimesed koos tegutsema panna.

Sama kategooria rahvahääletuse võitjaks aga Urmas Sarja Lüübnitsa külast.

Nominendid olid ka Aila Kikas, Airika Saamo, Anneli Lõhmus, Britt Vahter, Elar Kutsar, Elar Sarik, Jüri Kiidron, Kaili Kuusik, Marianne Hermann, Merle Kõlu, Raili Mõttus, Siiri Toomik, Silver Sild, Tuuli Võsa ja Vaido Uibo.

Aasta küla

Lüübnitsa küla esindas Urmas Sarja.
Lüübnitsa küla esindas Urmas Sarja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru maakonna Aasta küla on Lüübnitsa küla, kus lõppeval aastal toimus meeldejääv Seto Kuningriigi päev ning kus igal aastal korraldatakse sibula- ja kalalaata. Aasta küla nominendid olid ka Juba, Kääpa, Loosi, Sulbi ja Viitka küla.

Silmapaistvaim ühendus

Võru maakonna toimekaim ühendus on MTÜ Krabi Külateater. Krabi külateater on tegutsenud 18 aastat ja tegelenud omakeelsete ja –meelsete näitemängude lavale toomisega. Teadaolevalt on etendatud 26 erinevat lavastust. Külateatrist on läbi aastate kaasa teinud sadakond kohalikku näitemängusõpra.

Krabi külateatri etteaste.
Krabi külateatri etteaste. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Nominendid olid ka MTÜ Aila Näpustuudio, MTÜ Kaikamäe, MTÜ Kangsti Külaselts, Orava Tuletõrje Selts, SA Võru Spordikeskus, Sulbi Maarahva Selts, Tagaküla laulu-mängu selts „Kungla“, Võrumaa Spordipuhveti ja Võrumaa spordiürituste vabatahtlikud abilised.

Kodanikuühiskonna toetaja

Merling Reisid on aasta tublim vabaühenduste toetaja.
Merling Reisid on aasta tublim vabaühenduste toetaja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta kodanikuühiskonna toetaja on Merling Reisid OÜ. Nominendid olid ka Roosu Talu, Silja Sport, Taarapõllu Talu OÜ ja Võrumaa Toidukeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles