Kogutakse mälestusi Eestimaa laulu- ja tantsupidudest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Raul Talmar, Kristo Matson ja Hirvo Surva. 
Vasakult: Raul Talmar, Kristo Matson ja Hirvo Surva. Foto: Laulu- ja tantsupeo SA

Teatri- ja muusikamuuseum ootab 17. märtsini Eesti inimeste fotosid ja kirjalikke mälestusi, mis annavad edasi laulu- ja tantsupidudega seotud isiklikke kogemusi ja emotsioone.

Valitud fotod ja mälestused jõuavad näitusele «Minu laulupeo lugu», mis avatakse muuseumis 2. mail. Mälestuste kogumine on osa Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta programmist ja sellega kutsutakse inimesi 150 aasta pikkusele traditsioonile tagasi vaatama.

«Juubeliaastal, kui tähistatakse laulupeo 150. sünnipäeva ja tantsupidu saab teoks 20. korda, soovime koguda kokku inimeste mälestused, et näidata, milline on olnud selle traditsiooni tähtsus eesti rahva elus,» rääkis teatri- ja muusikamuuseumi muusikaosakonna juhataja Kristo Matson.

Foto võib olla tehtud peoks valmistudes, rongkäigus, kaare all, tantsuväljakul, kodus, koolis, Eesti eri paikades või välismaal. Mälestus võib kirjeldada laulu- ja tantsupeoks valmistudes või seal osaledes tekkinud tundeid ja mõtteid.

Fotosid ja mälestusi saab saata 17. märtsini muuseumi veebilehel või posti teel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles