Serviti võitis taas soomlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti leegionär Stanislav Kholodiuk (nr 95) viskas Serviti resultatiivseimana nädalavahetusel kokku 13 väravat.  Helin Potter/Arhiiv
Põlva Serviti leegionär Stanislav Kholodiuk (nr 95) viskas Serviti resultatiivseimana nädalavahetusel kokku 13 väravat.  Helin Potter/Arhiiv Foto: Helin Potter/arhiiv

Eesti Vabariigi 101. sünnipäeval kohtus Põlva Serviti Balti liiga korduskohtumises tiitlikaitsja soomlaste Riihimäe Cocksiga. Kui esimeses kohtumises veebruari alguses võitis Serviti soomlasi 25: 24, siis korduskohtumises saadi võit 26: 25.

Kuna Põlva Serviti mängis laupäeval Kehras koduse konkurendi HC Kehra Horizon Pulp&Paperiga ja võitis neid 24: 22, ei hakanud meeskond koduteed Põlvasse enam ette võtma ja ööbiti pealinnas, sest soomlastega kohtumine toimus Viimsi keskkooli spordisaalis. Vabariigi sünnipäeva hommikul osalesid bussijuht Tarmo Varul, treenerid Kalmer Musting ja Rein Suvi ning füsioterapeut Ly Kamja koos mängijate esindaja Ülljo Pihusega Pika Hermani torni juures pidulikul lipuheiskamisel. Saadud pidulik emotsioon andis päevaks hea alguse, mis õhtul realiseeriti võiduks tiitlikaistja üle.

«Serviti selle hooaja Balti liiga start oli nõrk,» tõdes peatreener Kalmer Musting. «Sel aastal on A-tugevusgrupi esiviisik väga võrdne ning põhiturniiril saadud 6 võitu 10 mängust tulid, mängides väga raskete vastastega.»

Seevastu pühapäevane mäng oli tema sõnul pingevaba. «Nooremad mängijad said korralikud ristsed ülitugeva ja kogenenud Cocksi vastu. Balti liiga debüüdi tegi Eesti meistrivõistlustel Coop Põlva koosseisus mängiv 18-aastane väravavaht Christofer Viilop, kes oli väravas oma esimeses Balti liiga mängus koguni 30 minutit. Rohkelt mänguaega said samuti 18-aastased mängijad Mathias Rebane ja Alfred Timmo ning 20-aastane Tõnis Kase. Platsil käisid kõik mängijad.»

Tabeliseisust tulenevalt kohtub Serviti veerandfinaalis taas soomlastega. «Seega on Balti liigas ees ootamas rasked mängud. Samuti on kohe algamas ka Eesti meistrivõistluste vaheturniir. Seega on märtsis ees ootamas tihe mängugraafik ja huvitavad mängud,» võttis Kalmer Musting kokku hetkeseisu.

Balti liiga põhiturniiri viimases mängus panustasid Serviti mängijad väravatega järgmiselt: Stanislav Kholodiuk 8, Mathias Rebane 4, Kristjan Muuga, Henri Sillaste 3, Henri Hiiend, Alfred Timmo 2, Hendrik Varul, Ülljo Pihus, Indrek Neeme, Tõnis Kase 1.

Balti Liiga veerandfinaalid toimuvad märtsis, avamäng 9. või 10. märtsil ning kordusmäng nädal hiljem. A-tugevusgrupi võitja SKA Minsk tagas võiduga otsepääsu finaalturniirile. Finaalturniirile saab ka kahe mängu kokkuvõttes iga paari võitja. Vastakuti lähevad Riihimäe Cocks (Soome)– Põlva Serviti, ZRHK Tenax Dobele (Läti) – ZTR Zaporozhye (Ukraina) ja VHC Šviesa Vilnius (Leedu) – Klaipeda Dragunas (Leedu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles