Oja tegi enda elu raskeks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Oja
Regina Oja Foto: Arvo Meeks

Peale selle, et Regina Oja on Eesti üks parimaid naislaskesuusatajaid, võtab ta äärmiselt tõsiselt ka oma õpinguid Tartu Ülikoolis. Tema peaeriala on Skandinaavia keeled ja kultuurid ning kõrvaleriala kommunikatsioon.

«Kuna Eesti spordisüsteem pole mind väga toetanud, tuli vastu võtta kõrgkooli minemise otsus, et oleks paari aasta pärast mingi tugi taga ja saaksin minna tööle või edasi õppima,» selgitas Oja oma ülikooli astumise tagamaid.

Oluliseks murdepunktiks said seejuures õpingud Rootsis Sollefteå spordikoolis. «Kui Rootsist tagasi Eestisse tulin, hakkasin elu teistmoodi nägema. Õppisin iseseisvust ja hakkasin aru saama, et elu polegi selline, kus vanemad kõik asjad kinni maksavad ja sulle arsti juurde aja kinni panevad. Pead seda kõike ise tegema. Saingi aru, et kui mul spordis tulemust ei tule, ongi asi väga karm.»

Oja tunnistas sedagi, et on ülikooliõpingud endale ise raskeks teinud. «Tahan kõiges parimat ja võib-olla võtan neid ainepunkte ehk liialt palju. Õpin täiskoormusel.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles