Põrsas Desmond otsib muffineid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosas mängib Peeter Rästas. 
Peaosas mängib Peeter Rästas. Foto: Alan Proosa/Rakvere Teater

Rakvere Teater pakub Valga lastele võimalust vaadata lugu põrsas Desmondist, kes hakkab Vaarika­metsa päästma.

Ühel öösel avastab Vaarikametsa rahvas, et nende asjad on hakanud kaduma. Desmondilt on varastatud muffinid, jänes Ronjal poksikindad, põder Helmutil aga kaotsi läinud orden. Sõbralik metsarahvas teab, et selle kõige taga peab olema sookoll. Keegi pole teda küll kunagi näinud, kuid kindlasti tuleb ta kärmelt kinni püüda, et kodukoht päästa.

«Põrsas Desmond ja sookolli lõks» põhineb muhedal Rootsi animatsioonil ja selle on Rakveres lavale toonud Marko Mäesaar. Lavastaja sõnul näitab lavastus nii väikestele kui ka suurematele, et koostöö on edu alus ning imed hakkavad sündima, kui tegutsetakse kambakesi.

Värvikate karakteritega helge ja heatahtlik lugu sõprusest ja teiste aitamisest etendub Valga kultuurikeskuses 18. märtsil. Lavastus sobib vaatamiseks alates neljandast eluaastast. Osades on Peeter Rästas, Helgi Annast, Grete Jürgenson, Jaune Kimmel ja Tiina Mälberg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles