Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Koolitoitlustajad loodavad Valga linnalt abi. Toimetuleku nimel soovitakse tõsta koolitoidu hinda, mis aastaid samal tasemel püsinud. Konjuktuuriinstituudi direktori Marje Josingu andmetel on aga aastaga Eestis paljud toidukaubad hoopis odavnenud.

Valga linnavolikogu istungil oli peateema uue aasta eelarve. Esimese lugemise hääletamisel lahkus opositsioon saalist ning linnavalitsus võttis seejärel eelarve täienduste tegemiseks tagasi.

Valga noored tegid linnavalitsusele avalduse, milles leidsid, et oleks aeg noortekeskus Valga kultuuri- ja huvialakeskusest lahutada ning luua eraldiseisev mittetulundusühing. Linnavolikogu opositsioon ettepanekut ei toeta. Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kalev Lauli sõnul võiks teha MTÜks hoopis noortevolikogu.

Talve alguse päeval, 22. detsembril pärjatakse Otepää juba viieteistkümnendat korda talvepealinna tiitliga. Ka seekord on valla kultuurijuhi Sirje Ginteri arvates rahval põhjust tulla üritusi uudistama.

Ainsa Eesti üldhariduskoolina pälvis Valga gümnaasium tänavu kuldõuna rahvusvahelise haridusalase koostöö eest. Auhind anti kooli direktorile Raimond Lutsule ja infojuht Pille Oleskile üle eelmisel nädalal.

Valga kultuurikeskus korraldas laste huviringide jõulukontserdi ja näituse, milles sai üle kolme ja poolesaja lapse näidata, millega nad on vabal ajal hakkama saanud. Oli, mida vaadata.

Persoonilugu jutustab Allain Karusest, kes usub, et esimene mõte on enamasti õige ning selle järgi tuleb ka talitada – nii äris kui eraelus. Transpordifirma loomiseni viis ta tehnikahuvi, ägedat loomust maandab mees aga krossirajal.

Maiu Lepik on Toogipalus kalmistuvahina töötanud kakskümmend aastat. Tema sõnul on see töö nagu iga teinegi – ainult et värskes õhus ja linnulauluga.

Laupäevasest paberlehest leiab ka maakonna jõuluürituste ajakava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles