Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neli motoklubi on algatanud petitsiooni, mille eesmärk on Jaanikese motokeskuse sundvõõrandamine. Reedese seisuga oli petitsioon.ee lehel algatuse toetuseks pea seitsesada allkirja. Leht avaldab ka keskuse omanike seisukoha.

Valgamaa kutseõppekeskuses kohtusid Läti haridus- ja teadusminister Roberts Kilis ning tema Eesti ametivend Jaak Aaviksoo. Läti haridusministrile tutvustati uut õppehoonet ning kutseõppe võimalusi piirilinnas.

Õed Anu ja Triinu Taul tulevad koju Torupillitallu talve alguse valgust muusikaks tegema ja kutsuvad teisi ka kaminatule paistele endi seltsi. Anu kergitab pisut kujuteldavat eesriiet.

AS Valga Vesi soovib rekonstrueerida kümme aastat vana reoveepuhasti. Tööde käigus paraneks puhasti stabiilsus, ohutus ja keskkonnasõbralikkus.

Teisipäeval külastavad Hargla kooli pärimusmuusik Kulno Malva ja Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi. Kuulata saab nii eesti regilaulu kui ka ukraina tšastuškasid.

Valga vene gümnaasium peab tähtsaks ka oma rahvuskultuuri tundmist. Sellest lähtuvalt õpiti tundma poeet Nikolai Nekrassovi elu ja loomingut ning toodi see lavale elava ajakirja vormis.

Persoonilugu räägib Palupera vallas Miti küla metsanurgakeses elavast Taivi Raudsepast, kes võtab meelsasti vastu endale rahvariideid igatsevaid külalisi. Naine on nüüdseks üle paarikümne aasta rahvariideid teinud.

Valgast pärit Lauri Tee on aastaid tegelenud muusikaga. Et jõuda aga sellel alal uuele tasemele, läks ta Los Angelesse oma unistusi täide viima.

Täitus Palupera koolikollektiivi soov liituda Eesti tervist edendava võrgustikuga. Vastava tunnistuse annab maavanem koolile uuel aastal.

Helme sanatoorne internaatkool aitab järje peale lapsi, kes mingi põhjusel tavalises üldhariduskoolis hakkama ei saa. Tõenäoliselt jääb aga käesolev õppeaasta koolile viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles