Fotod: Mees sai elektritrelli hoides piksetabamuse, kuid pääses eluga (4)

Tiit Loim
, reporter
Copy

Ehitaja ja ettevõtja Ranno Kübar sai majaehitusel elektritrelli käes hoides piksenoole tabamuse. Imekombel pääses ta tõsisemate vigastusteta.

Esmaspäeval tegutses Taastusehituse OÜ töötaja ja juhatuse liige Ranno Kübar Kose vallas palkmaja ehitusel. Kui ta hakkas elektritrelliga auku puurima, käis korraga tohutu pauk, ümberringi kõik lõi valgeks ja seejärel saabus pimedus.

«Esimese hetkega ei jõudnud mõeldagi, mis juhtus. Püüdsin põgeneda, kuid jäsemed olid halvatud,» kirjeldas Kübar. «Olin kukkunud tööpingilt põrandale ja kätt tõstes virutas minu enda käsi mulle korduvalt vastu nägu. See liikus ainult õlaliigesest, käelihased ei töötanud. Roomasin eemale, saamata aru, mis on juhtunud,» rääkis ta. Roomates jõudis ta ka telefonini, et endale kiirabi kutsuda.

Siis alles hakkas ta taipama, et teda oli tabanud pikselöök kätte.

Muutus nagu piksevardaks

Kuna ta oli seisnud rauast tööpukil, siis liikus elektrilöök läbi tema keha - trelli hoidnud käest edasi mõlemasse jalga. Löögist tekkisid ta jalasäärtele elektripõletuse jäljed. «Nagu okastraadiga oleks keegi nahka rebinud,» kirjeldas Kübar. «Vasaku jala hüppeliigesel on arm, mida mööda vool läbi saapa tooli maandas. Vool oli nii tugev, et töösaabastel sulas sisevooder ja sokkidel kadus elastsus.»

Kuna tema adrenaliinitase oli nii kõrge, siis ei mõistnud ta oma sõnul kohe asja tõsidust. Tema plaan oli, et pärast kiirabi ülevaatust sõidab ta peagi koju. Selle plaani asemel aga toimetati ta hoopis EMOsse arstide järelevalve alla. Kuna haiglas südame rütmihäireid ei tuvastatud ja analüüsid olid korras, siis kirjutati ta kell kolm öösel välja.

Ülejärgmisel päeval kohapeal juhtunut lähemalt uurides selgus, et äikest tõmbas ligi majast paari meetri kaugusel asuv kuusk. Kuna elektriväli oli nii võimas, siis said kõik vähegi maandust pakkuvad esemed pikselöögi, nii ka Kübara käes olnud elektritrell.

Pikselöögi tulemusena tekkis kuuse juurde kraav, löök aga paiskas mulla 2,5 meetri kõrgusele varikatusele.

Kübar ütles, et tegemist oli õnnetusega, mis võib juhtuda kas või pesu triikides. Seetõttu paneb ta kõigile südamele: hoidke äikese ajal elektritööriistadest eemale.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles