Põlvamaa esindus osales Lätis Pihkva-Liivimaa päeval

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kohtumisel osalesid teiste seas Läti sektsiooni tegevjuht Juris Annuškans ja Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Eve Neemsalu.
Kohtumisel osalesid teiste seas Läti sektsiooni tegevjuht Juris Annuškans ja Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Eve Neemsalu. Foto: Angrita Luša

Lätis Rugaj maakonnas tähistati Pihkva-Liivimaa päeva. Põlva maakonda esindasid Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Eve Neemsalu, Räpina rahvatantsuansamblid ja lõõtspillimängija Kristin Semm. Delegatsioonidele Lätist, Venemaalt ja Eestist tutvustati piiriüleseid kultuuritegevusi ja kohalike omavalitsusi.

Omavalitsusjuhtidele tutvustati vallavalitsusi, Rugāji linnaosa ettevõtteid ning turismiobjekte. Külalisi võõrustas Rugāji maakonna volikogu esimees Sandra Kapteine.

Euroregiooni kultuurijuhtidel oli võimalus osaleda töötubades ja arutada kultuurikogukondade vahelist koostööd.

Kõik huvilised olid kutsutud osalema kontsertidel Skujetnieki külas ja Rugāji sotsiaalhoolduskeskuses. Esinesid kollektiivid Lätist, Venemaalt ja Eestist. Põlvamaad esindasid Räpina rahvatantsuansambel Helgerid ja Rappinvöö. Laulu ja lõõtsamänguga rõõmustas rahvast Kristin Semm.

«Koostöö naabrite vahel on väga oluline ja kultuur on parim viis selle teostamiseks,» nentis Eve Neemsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles