Linnasüdame uuendamine edeneb kriisi kiuste

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Linnasüdame ehitustööd piiri ääres
Linnasüdame ehitustööd piiri ääres Foto: Valga vallavalitsus

Märtsis said alguse Valga-Valka linnasüdame ehitustööd, mille käigus uuendatakse ning arendatakse ühist avalikku ruumi, hõlmates nii kesklinna piirkonda kui kaht linna ühendavat jalakäijate tänavat.

Ehitustööd on osa Valga-Valka kaksiklinna keskuse arendamise projektist, mida toetab Eesti-Läti programm. Projekti kogumaksumus on ligikaudu 5,3 miljonit eurot, millest Eesti-Läti programmi toetus moodustab ligikaudu 3 miljonit. Ehitustööde kogumaksumuseks on ligikaudu 4,5 miljonit eurot: Valkas umbes 2,53 miljonit ja Valgas umbes 1,94 miljonit. Ehitustöid teostab AS Trev-2 Grupp.

Siiani on ehitustööde käigus teostatud vanade hoonete lammutamist, freesimistöid ja pinnase väljakaevet ning hetkel käivad toru- ja elektritööd nii Valgas kui Valkas. AS TREV-2 objektijuhi Marko Rentiku sõnud on ehitustööd kulgenud siiani hästi ning töödega ollakse graafikus. Ehitajale teeb olukorra mõnevõrra keerulisemaks asjaolu, et kui tavaliselt on objektil üks tellija, siis sedapuhku on tellijaid kaks: Valga vallavalitsus ning Valka kihelkonna duuma.

Samuti tuleb arvestada kehtiva eriolukorraga, mis seab täiendavaid piiranguid. Objektijuht näeb siiski asja positiivsemat külge ning toob väikese muige saatel välja: "Valga-Valka ehitusplatsile on paigaldatud kõrge aed, mida võib ületada üksnes politsei- ja piirivalveameti eriloaga. Piiri valvavad kaitseliitlased ja tänu sellele on meil olemas ka mehitatud valve."

Vaatamata eriolukorrale jätkuvad Valga-Valka ühise linnasüdame ehitustööd täie hooga ning ees ootab mitmeid suuremahulisi nagu näiteks uue jalakäijate silla rajamine Eesti ja Läti piirile, Valga poolele skate-pargi rajamine, tänavate rekonstrueerimine ja mänguväljakute rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles