Ilm kisub tuuliseks ja lörtsiseks

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval laieneb madalrõhkkond servaga üle Läänemere ümbruse ning tõstab lõuna- ja edelatuule väga tugevaks, päeval on sadu laialdane, õhtul sajuhood hõrenevad, aga siis võib sekka ka lörtsi tulla.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva valdavalt pilves ilm. Vihmasadu liigub Lääne-Eestist aeglaselt Peipsi suunas. Puhub edela, lõunatuul 5-11, rannikul puhanguti 15, Liivi lahe ääres 17 m/s. Hommikul pöördub tuul saartel loodesse. Õhutemperatuur on 2-7, Kagu-Eestis 0-kraadi ümber, saartel ja läänerannikul tuleb kuni 9 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb edela- ja lõunatuul 7-11, puhanguti 14 m/s. Lainekõrgus on 0,7-1,5 meetrit. Sajab hoovihma ja nähtavus on hea või mõõdukas. Sooja on 4-6 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma, pärastlõunal ka lörtsi, õhtul sajuhood hõrenevad. Ennelõunal puhub Ida-Eestis edela- ja lõunatuul, Lääne-Eestis loode ja läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 15 m/s.

Pärastlõunal pöördub tuul kõikjal läände ja loodesse kiirusega 6-11 m/s. Saartel ja läänerannikul tugevneb tuul 9-14, puhanguti 20 m/s. Sooja on 3-8 kraadi, pärastlõunal läheb veelgi jahedamaks.

Peipsi järvel puhub edela-, lõunatuul 6-11, puhanguti 14 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul läände ja loodesse ning lühiajaliselt veidi nõrgeneb. Õhtul pöördub tuul uuesti edelasse ja tugevneb taas. Lainekõrgus on 0,8-1,5 meetrit. Sajab vihma ja nähtavus on mõõdukas. Sooja on 4-6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles