Ööpäevaga lisandus Lõuna-Eestisse 11 positiivset testi

Copy
Viimase ööpäeva jooksul analüüsitud koroonatestidest osutusid positiivseks 415 testi.
Viimase ööpäeva jooksul analüüsitud koroonatestidest osutusid positiivseks 415 testi. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5645 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 415 ehk 7,4% testide koguarvust. Põlvamaale lisandus viis, Võrumaale neli, Valgamaale kaks positiivset testi.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 233 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 101 uut ning Tartumaale lisandus 32 uut positiivset testi tulemust. Lääne-Virumaale lisandus kuus uut nakatunut ning Põlva- ja Raplamaale viis. Lääne-, Pärnu-, Viljandi- ja Võrumaale lisandus neli uut ning Jõgevamaale lisandus kolm uut nakatunut. Saare- ja Valgamaale lisandus kaks uut nakatunut ning Järvamaale üks uus nakatunu.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 305,95 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,5%.

Võrumaale viimastel päevadel lisandunutest kolm said viiruse huvitegevuse käigus, kolmel juhul saadi viirus pereliikmelt ning ühel juhul töökohalt. Põlvamaale lisandunud neli nakatunut said viiruse hoolekandeasutusest, kahel juhul on nakkusallikas teadmata ning üks nakatus perekonnas.

Üks Valgamaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse pereliikmelt, üks sõbralt, üks töökohalt ja ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üheksa aktiivset kollet, kolletest suurim on 59 inimesega Kanepi Kodu kolle. Töökohakoldeid on kaks: ühes on 12 inimest ja teises kaheksa, hobikoldes on 18 inimest. Õppeasutuse koldeid on kolm: esimeses õppeasutuse koldes 11 inimest, teises õppeasutuse koldes on üheksa inimest ning kolmandas kuus inimest. Meelelahutusettevõtte koldes on 14 nakatunut.

26. novembri hommikuse seisuga viibis haiglas 183 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli neist seitse.

Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusesse nakatunud inimest: 77-aastane naine ja 88-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 99 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud ligi 458 700 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 10 955 (2,4% testide koguarvust).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles