Haigestumised Valgas sundisid tegema korrektiive koolielus

LEPM
Copy
Valga põhikool läheb osaliselt üle kaugõppele.
Valga põhikool läheb osaliselt üle kaugõppele. Foto: Arvo Meeks

Valga vald on teinud haigestumiste tõttu korrektiive lasteaia- ja koolielus. Osa Valga Põhikooli õpetajaist jäi kokkupuute tõttu nakatunuga eneseisolatsiooni. Lasteaed Kaseke on aga töötaja haigestumise tõttu ajutiselt suletud, töötab valverühm.

Valga Põhikoolis koolivaheaja lõpus toimunud koolituse käigus leidis aset ühe osa pedagoogide kokkupuude õpetajaga, kellel ilmnesid haigustunnused ning kelle hiljem antud koroonaviiruse Covid-19 testi tulemus osutus positiivseks. Koolitusel osalenud õpetajad jäid eneseisolatsiooni. Õppetöö koolis kulgeb esmaspäevast tavapärases rütmis.

Põhikooli direktori Hannely Luik-Stogovi sõnul juhtum koolielu toimimist oluliselt ei mõjuta ning õpilaste ja kooli personali tervisele ohtu ei ole. „Tegemist on siiski ennetava abinõuga. Ruumid, kus koolitus toimus, on desinfitseeritud ning ka ajavahe kooli alguse ja haigestunud isiku ruumides viibimise vahel on piisav". Luik-Stogov lisas, et juhtumist on teavitatud ka Terviseametit ning koostöös ametiga on tehtud järgnevad otsused: lähikontaktsed õpetajad viibivad määratud aja eneseisolatsioonis ning annavad järgmise nädala lõpus viiruseproovi. Edasine sõltub juba testide tulemustest.

Kooli direktori sõnul koolist eemal viibivate õpetajate tunnid ära ei jää – need toimuvad asendusõpetajaga või distantsõppe korras. Järgnevatest võimalikest viirusest tingitud muudatustest kooli töökorralduses teavitatakse kooli personali, õpilasi ja nende vanemaid jooksvalt, samuti teavitab Valga Vallavalitsus avalikkust koheselt uue informatsiooni saamise korral.

Valga valla lasteaia Kaseke töötaja koroonaviirusesse Covid-19 haigestumise tõttu jäid alates reedest, 8. jaanuari pealelõunast suletuks lasteaia rühmad. Alternatiivina avatakse valverühm.

Rühmade ajutise sulgemise puhul on tegemist ennetava meetmega, et vältida viiruse võimalikku levikut. Otsus tehti koostöös Terviseametiga ning esialgu kehtib kirjeldatud töökorraldus lasteaias vähemalt kuni 21. jaanuarini (k.a.). Edasiste otsuste tegemisel juhindutakse kordustesti tulemusest ning Terviseameti soovitustest. Rühmade sulgemisest ja järgnevatest võimalikest viirusest tingitud muudatustest lasteaia töökorralduses teavitatakse laste vanemaid, samuti teavitab Valga Vallavalitsus avalikkust koheselt uue informatsiooni saamise korral.

Lasteaia Kaseke direktori Maila Rajametsa sõnul avatakse esmaspäevast üks valverühm, kuhu saab kooskõlastatult asutusega tuua need lapsed, kes lõppeval nädalal lasteaias ei viibinud. „Avada saame vaid ühe rühma, kuna mittekontaktseid töötajaid on vähe," lisab Rajamets.

Valga vallavalitsus tuletab meelde, et viirusnähtudega avalikes kohtades viibida ning haigeid lapsi kooli ja lasteaeda viia ei tohi. "Rahvarohketes kohtades tuleb kanda maski," soovitab vald. "Hoiame enda ja teiste tervist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles