Aasta õpilasesindus on Võrust

Mati Määrits
, reporter
Copy
Võru Kesklinna kooli õpilasesinduse liikmete esindus tunnuskirja ja kingitust kätte saamas. Vasakult Lasse Rihard Sissas, Lisanne Kulikova, Elysee Martina Morel, Mirtel Kuuse, Kärt Utsu ja Jarko Ilves.
Võru Kesklinna kooli õpilasesinduse liikmete esindus tunnuskirja ja kingitust kätte saamas. Vasakult Lasse Rihard Sissas, Lisanne Kulikova, Elysee Martina Morel, Mirtel Kuuse, Kärt Utsu ja Jarko Ilves. Foto: Anu Koop

Aasta osaluskogu ja õpilasesinduse tiitli pälvis haridus- ja teadusministeeriumilt ning haridus- ja noorteametilt kolmapäeval Võru Kesklinna kooli õpilasesindus.

Õpilasesindusse kuuluvad 7.-9. klassi noored ning aktiivselt tegutsetakse nii kooli, omavalitsuse, maakonna kui riigi tasandil. Õpilasesinduse liikmed on ülelinnaliste sündmuste puhul vabatahtlikud, koolis korraldatakse teemapäevi, et kaasõpilaste silmaringi laiendada. Õpilasesindus leiab pidevalt mooduseid, kuidas tegeleda heategevusega ja koguda noorte sisendit koolielu parendamiseks.

«Neist on olnud tõesti suur tugi. Kui võtame mingeid otsuseid vastu, on õpilasesindus alati olnud hea partner, kellega nõu pidada. Samas on nad ka ise ettepanekuid teinud, mis on ka arvestamist leidnud – nii on meil nüüd 75-minutilised tunnid,» rääkis huvijuht Anu Koop.

Õpilasesinduse tänased eestvedajad olid tegusad juba neljandas klassis. Just nende välja pakutud on osaluskohvikute idee, kus kaks korda aastas arutatakse küsimusi, mis just õppuritele korda lähevad. Õpilased on esindatud ka kooli hoolekogus ja tervisenõukogus.

Samuti lüüakse vabatahtlikena kaasa linna üritustel ega peljata vajadusel linnapealegi helistamast. «Kui meil oli ülemöödunud kevadel koolilaat, kutsusid nad teiste hulgas linnapea Anti Allast, kes oli kohal terve päeva,» meenutas huvijuht.

15-liikmelisest õpilasesindusest tõstis Koop kõigepealt esile praegust presidenti Mirtel Kuuset, aga ka eelmisi presidente Jarko Ilvest ja Kärt Utsut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles