VIDEOLUGU ⟩ Vaguruse maailmameistrid tõid Karulasse Alpide toitumiskultuuri

Seda lambad teavad, mis neid ootab, kui perenaine Lilian Freiberg kilekotti krabistab: sealt tuleb nende maiuspala – leib. FOTO: Arvo Meeks

Karula kuplite vahel Võru- ja Valgamaal on kümme aastat kasvatatud Eestis vähelevinud meriino tõugu lambaid, keda hinnatakse peene villa, hea naha, kuid ka vähenõudliku loomu poolest. Reedel tehti veebiseminaril esimese kümne aasta tööst kokkuvõtteid ja vaagiti väljavaateid.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

«Meriino erineb mitme asja poolest lammastest, keda tavaliselt karjamaal näeme,» rääkis Valga vallas Rebasemõisa külas tegutsev Hallimäe talu peremees Mats Meriste. «Üks asi, mis kindlasti silma jääb, on see, et nad hoiavad väga tihedalt karja koos. Neid peetakse Prantsusmaal mitmetuhandelistes karjades.»

05.02.2021 10.02.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto