Kütioru nõlvadel selguvad Eesti meistrid

LEPM
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Sel nädalavahetusel tulevad noored ja kogenumad Eesti mäesuusa sportlased Võrumaale Kütioru suusakeskusesse, et selgitada välja Eesti meistrid neljal erineval distsipliinil - slaalomis, superslaalomis, ülisuurslaalomis ja apli kahevõisluses.

Starti asuvad U10 kuni U16 vanuseklasside poisid ja tüdrukud. Lisaks on tugev esindus ka veteranide klassi poolt, kelle seas ka 2020. aasta “Winter World Masters Games” talispordi festivalil slaalomis 65-59-aastaste seas hõbemedali pälvinud Raivo Reinok Viljandist.

Eesti noorte ja seenioride meistrivõistlustele on registreerunud juba üle 50 osaleja ning kahe päeva jooksul selgitatakse välja kodumaa parimad sportlased slaalomis, superslaalomis, ülisuurslaalomis ja alpi kahevõistluses. Esimesed kaks distsipliini on kavas laupäeval ning viimased pühapäeval.

Võistluspäeval avatakse sportlastele suusaliftid kell 8, esimene startija asub rajale 8, keskpäevaks on mõõduvõtud peetud ning nõlv avatakse tavakülastajatele. Võistlust korraldab Eesti Suusaliit koostöös mäesuusaklubi Tartu Slalomiga.

Varasemalt on mäesuusatamise Eesti meistrivõistlusi peetud Soomes.

Võrumaal Koloreino külas Eesti kõrgeimas ürgorus asuv Kütioru suusakeskuse tegutsemine algas enam kui 30 aastat tagasi, kuid neli hooaega tagasi suusaliftid peatusid ning org jäi vaikseks. 2019. aastal leidis Kütiorg uued omanikud kümne kohaliku ettevõtja näol, kes kahe aastaga on mäesuusakeskuse lausa tuhast tõusnud - renoveeriti tõstukid ja hoonestus, loodi uusi suusaradu, paigaldati valgusteid ning uued lumetussüsteemid ja palju muud.

Keskuse osanike investeeringu suurus ulatub sadadesse tuhandetesse ning üheskoos käesoleva talvega on külastajate rõõmusuistelt nägudelt näha, et kõik on asja ette läinud. Keskusel on oma suusakool ning koostöös mäesuusaklubiga Kütioru Slalom toimuvad lastele mäesuusatreeningud. Ka nädalavahetusel peetavatel meistrivõistlustel on usinamad suusaklubi lapsed juba stardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles