Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu tegi vallavanem Andres Visnapuule noomituse seoses keskkonnaameti saadetud kirja tähelepanuta jätmise ja sellest tingitud vallaelanike puuduliku teavitusega.

Eilsel Valga linnavolikogu istungil oli peateema tänavune eelarve, mis läbis esimese lugemise. Muudeti ka pedagoogide tasustamise aluseid.

Valga muuseumis avati kolmapäeval Eesti Rahva Muuseumi interaktiivne keelenäitus «Muuseum näitab keelt». Näitus on mõeldud eeskätt kooliõpilastele emakeeletundide täienduseks, ent ka muudele huvilistele.

Valgas Raja ja Sepa tänava nurgal on keset kõnniteed kitsas post, mille küljes peatee märk. Niigi kitsal teel on jalakäijatel sellest eriti keeruline just talvise ilmaga mööda pääseda. Linnavalituse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe kinnitusel aga pole märgile ka paremat paika.

Riikliku kutseeksami sooritanud Valgamaa kutseõppekeskuse kokandusõpilased kiidavad uut kööki, mis eksami lihtsamaks tegi.

Neljapäeval Valgamaa kutseõppekeskuses toimunud seminaril said noored teadmisi tugiõpilaseks olemise kohta. Koos superstaarisaatest tuntud Taavi Petersoniga valmis tugiõpilaste hümn.

Sangaste valla pensionäride ühenduse Härmalõng kutsel kohtusid kohalikus seltsimajas rahvaga Valga-,Võru- ja Põlvamaalt mandaadi saanud riigikogulased.

Puka vallas elav kahekordne Euroopa meister jahilaskmises Aili Popp tunnistati Valgamaa 2011. aasta parimaks naissportlaseks. Paraku ei näe ta motivatsiooni edasi treenida ega võistlustel käia.

Heakorrastuseks said toetust Tõrva dendropark ning Hummuli, Taheva ja Palupera mõisapark. Värskendus ootab teisigi maakonna parke.

Mõedakal peetud Eesti karikavõistluste esimeselt etapilt naasid Valgas tegutseva motoklubi Karmid Karlid sõitjad mitme esikolmikukohaga, seega võib hooaja algust kordaläinuks lugeda.

Rahva seas on läinud liikvele jutt, et seoses uue tuleohutusseaduse jõustumisega nõuab kindlustusfirma elamute kindlustamisel korstnapühkimise akti esitamist. Väide ei vasta siiski tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles