Päästjad patrullivad nädalavahetusel

LEPM
Copy
Kaave külas süttinud puiduhakkemasin.
Kaave külas süttinud puiduhakkemasin. Foto: Lõuna päästekeskus

Riigi Ilmateenistuse hinnangul valitseb Lõuna-Eesti looduses suur tuleoht. Lõuna-Eesti komandode päästjad ja operatiivkorrapidajad patrullivad nädalavahetusel, hoidmaks silma peal tuleohutusnõuete täitmisel.

Tähelepanu all on nii kodu juures kui avalikul lõkkeplatsil ja puhkealal süüdatud lõkked ning grillid. Päästjad annavad nõu, kuidas ohutumalt lõket teha, kuid tõsisemate rikkujatega tegelevad edasi inspektorid.

Kulupõlengute tõttu oli päästjatel 15. aprillil Kagu-Eestis üksainus väljasõit - kella 18.25 ajal põles Tõrva vallas Jeti külas kanala läheduses paarsada ruutmeetrit kulu, mis kustutati.

Küll oli tavapärasest erinevaid väljakutseid teistes Lõuna päästekeskuse alla kuuluvates maakondades. 

15. aprillil kell 16.35 teatati, et Jõgeva vallas Kaave külas põleb veoautol olev puiduhakkemasin. Päästjate saabudes oli masina ümbrus paksu suitsu täis ja kustutustöid oli seepärast vaja teha suitsusukeldumise varustuses. Tule levik piirati veerand tunniga, kuid selle tagajärjel tekkis õlileke. Päästjatel õnnestus koostöös omanikuga hankida tünn ning enamus õlist enne maha voolamist sinna koguda.

15. aprillil kella 11.27 ajal süttis Kambja vallas Lemmatsi külas tehnilisest rikkest mopeedauto mootoriruum, mille omanik enne päästjaid ise kustutas.

15. aprillil kell 18.26 teatati, et Viljandis Uueveski basseinides on kaks kobrast. Päästjad püüdsid lõksus ja üsna väsinud loomad puuri ning toimetasid nad eemale loodusesse. Päästjad puutuvad sarnase probleemiga seal kokku igal kevadel. Parimaks lahenduseks on paigaldada basseini laud või muu taoline, mida mööda koprad ise basseinist välja saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles